Sibiu

T
U
R
I
S
M

Pagina Nationala
Pagina
principală

Index Romania
Index
Romania

Turism
Turism

Contact
Contact

Limba Engleza

Ultima actualizare:
20 mai 2009

 
Location Sibiu
Harta detaliată a zonei

Harta localităţii / obiectivului


Resedinţa judeţului Sibiu
aşezare daco-romană
atestare documentară: sec. XIII

Sibiu vedere de ansamblu, de la stânga la dreapta: Turnul Sfatului, Catedrala Evanghelică, Biserica Catilică, Biserica Reformată, Catedrala Ortodoxă şi în fundal vârful Moldoveanu.

Sibiu este situat în centrul României în partea de sud a platoului Transilvaniei, la 170 mile nord-vest de Bucureşti. Un oraş cu aproximativ 200.000 locuitori se află aşezat pe malul râului Cibin şi păstreaza romantic caracterul trecutului său medieval. Este un amestec de vechi şi nou, cu ziduri de cărămidă, străzi inguste şi o mare varietate de stiluri arhitectonice. Sibiu este un important centru cultural, etnografic, folcloric şi turistic.
Se află pe locul unei aşezări neolitice şi pe ruinele vechiului oraş roman Cedonia, oraşul fiind menţionat ca fiind fondat în 1191 când colonişti saşi au venit pe aceste locuri.
Sibiu medieval a fost o cetate construită în secolul 13, distrusă de tătari în 1241 şi reconstruită mai târziu, asaltată de trei ori de către turci în anii 1400. Existând mulţi germani pe aceste locuri oraşul era cunoscut sub numele de Hermannstadt. O altă minoritate etnică destul de mare din oraş o constituiau maghiarii, astfel că în timpul imperiului austriac oraşul era cunoscut ca Nagyszeben.
Principalele locuri de vizitat sunt:

  • Muzeul Brukenthal care cu arthitectura sa barocă din secolul 18 găzduieşte cea mai mare colecţie de artă din Transilvania şi multe exponate etnografice, de ştiinţe naturale şi istorie.
  • Muzeul tehnicii populare aflat în parcul natural de la periferia oraşului şi care găzduieşte o mare colecţie de case vechi româneşti, este cel mai mare muzeu în aer liber din Europa.
  • Vechea Primarie un important ansamblu arhitectural gotic construit între 1470-1491. Casa Altemberger-Pempflinger, astăzi Muzeul de Istorie al Municipiului Sibiu, este cel mai important ansamblu de arhitectură gotică civilă din Transilvania. În anul 1545 casa a fost cumpărată de către oraş pentru a găzdui noul sediu al Primăriei, aici funcţionând până în 1948. A fost supus unor ample lucrări de restaurare în vederea amenajării muzeului de istorie între anii 1967-68. Atunci s-au putut stabili etapele de construcţie, aspectul iniţial al turnului locuinţa şi reconstrucţia etajului superior, precum şi identificarea unuia dintre meşterii care au contribuit la construcţii.
  • Piaţa Mică şi Piaţa Mare cu monumente artitecturale gotice, cu Turnul Sfatului (secolele 13-14), vechi pasaje de scări şi poduri care leagă "oraşul de sus" cu străzile înguste şi pitoreşti ale "oraşului de jos".
  • Catedrala ortodoxă, construită la începutul secolului 20 în stil bizantin dupa modelul Catedralei Sf. Sofia din Istanbul, este reşedinţa mitopoliei din Transilvania.
  • Catedrala evanghelică, un monument gotic construit în 1370.
Sibiu se găseşte în vecinatatea a mai multor staţiuni, dintre care cea mai importantă este Paltiniş.
Sibiu - trecut şi prezent.

Vestigii medievale
Pasajul ScărilorTurnuri de apărare ale olarilor, dulgherilor etc.
(sec. XIV)Podul minciunilor
(1850)

Muzeul Brukenthal
(cel mai vechi din România - 1817, aflat într-o clădire ridicată în 1781-1785)

Muzeul de istorie
(sec 13-14)

Turnul Haller
(sec. 16)


Biserica Protestantă
(sec. XIV-XV cc)


Catedrala Mitropoliei Ortodoxe
(1906, construită în stilul biserii Sf. Sofia din Constantinopole)


Muzeul de Istorie Sibiu
aflat în Turnul Sfatului
(sec. XVI)

Piaţa mică

Ziduri de apărare

Piaţa Mica cu Turnul Sfatului si Biserica Ursulinelor
(sec. 15)

Casa Haller
(sec. XVI)

Casa Altemberger
(1470)

Casa artelor

Turnul Gros
(primul teatru al oraşului - 1788)Muzeul de arme şi trofee de vânatoare

Casa cu cariatide
(1785)

Teatrul

Biblioteca "Astra"

Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA
deschis în Parcul Dumbrava Sibiului

Hotelul "Impăratul Romanilor"

Hotelul "Continental"

Dumbrava Sibiului
Alte legături: