Braşov

T
U
R
I
S
M

Pagina Nationala
Pagina
principală

Index Romania
Index
Romania

Turism
Turism

Contact
Contact

Limba Engleza

Ultima actualizare:
15 ianuarie 2013

 
Location Brasov
Harta detaliată a zonei

Harta localităţii / obiectivului


Reşedinţa judeţului Braşov
atestare documentară: sec. XIII.

Braşov şi Poiana Braşov 43 km (27 mile) nord Sinaia, 167 km (79 mile) nord de Bucureşti.

Odată un important centru comercial medieval acum este un oraş puternic industrializat. Cele mai importante atracţii sunt în centrul oraşului: Piaţa Sfatului, o piaţă mare, inima vechiului oraş germanic, este încă înconjurată pe alocuri de zidurile originale ale cetătii; clădirile sale reamintesc de moştenirea germană a regiunii. Construită în 1420 a fost şi primăria oraşului, marea Casă a Sfatului este în centrul pieţei şi găzduieşte un muzeu de istorie deschis în fiecare zi cu excepţia zilei de luni. Piaţa este înconjurată de magazine, cafenele, restaurante, cele mai bune hoteluri in Brasov; vânzătorii ambulanţi, muzicieni de ocazie şi ţigani pitoreşti aduc culoare şi viaţă pieţii.

În apropierea Pieţii Sfatului se găseşte turnul spiralat al Bisericii Negre. Capodopera gotică a fost construită la începutul secolul 15 îşi trage numele de la incendiul din 1689 care a lăsat-o neagră. Biserica găzduieşte ocazional concerte de muzică clasică. Lângă Biserica Neagră şi Piaţa Sfatului se găseşte strada Republicii un loc de plimbări şi o ocazie pentru cumpărături. Se găsesc aici mai ales magazine de artizanat unde se vând obiecte realizate manual: ouă pictate, covoare de lână, jucării de lemn şi încrustături. Cea mai bună vedere asupra Braşovului se poate admira de pe vârful Tâmpa, după o călătorie cu telecabina (zilnic între 10 şi 18 cu excepţia zilei de luni). Se ajunge la staţia de telecabină după o plimbare prin zona veche a oraşului, părăsind Piaţa Sfatului şi urcând pe strada Apollonia Hirscher. La capătul străzii de face stânga pe strada Castelului şi dreapta pe strada Romer până la capăt unde se urcă scările ce duc la staţie. Chiar la intrare se află ruinele din vechiul zid al oraşului. De-a lungul zidului se poate ajunge la Bastionul ţesătorilor (este unul din colţurile cetăţii datând din 1421-1436 şi găzduieşte un muzeu ocazional deschis pentru public).

La zece minute de mers cu maşina se află, în afara Braşovului, Poiana Braşov, o staţiune de schi care a fost construită, iniţial, pentru străini şi oficialităţile comuniste. Este semnificativ pentru standardele din Romania, include câteva restaurante şi hoteluri foarte bune. Este cea mai bună staţiune de schi din Romania. Vara este ideală pentru drumeţii. Este dotată cu numeroase instalaţii de transport pe cablu care asigură turiştilor posibilitatea de ajunge pe înălţimile munţilor din împrejurime de unde se poate vedea o panoramă asupra câmpiilor din Transilvania. Şi aici în Poiană se găsesc numeroase locuri pentru achiziţia de obiecte de artizanat la preţuri scăzute. Poiana este o bază mai bună pentru vizitarea Braşovului asigurând posibilităţi de cazare mai bune.


Muzeul de Istorie
aflat în Casa Sfatului (sec. XIV-XVII)
  
Biserica Neagră
(1384-1477) - stil gotic

Statuia lui Honterus
   
Biserica Sf. Nicolae (sec. XIV-XVIII) în districtul Schei

Primăria
 
Consiliul judetean şi Prefectura

Poşta centrală

Bastionul Ţesătorilor
(sec. XV)

Bastionul Alb-Negru
(sec. XVI)

Bastionul Fierarilor
(sec. XVI)

Poarta Ecaterina
   
Zidurile cetăţii

Muzeul "Cetatea Braşov şi Fortificaţiile Ţării Bârsei"
aflat în Bastionul Ţesătorilor (sec. XV)

Muzeul de Carte Veche Românească din districtul Scheii Braşovului, aflat in Şcoala românească (sec. XVI-XVII) în districtul Schei
 
Casa Hirscher
(sec. XVI)
astăzi restaurantul "Cerbul Carpatin" cu specific românesc

Hotel ARO

Vedere panoramică de pe muntele Tâmpa
     
Vederi
 
Alte legături: