Oltenia

T
U
R
I
S
M

Pagina Nationala
Pagina
principală

Index Romania
Index
Romania

Turism
Turism

Contact
Contact

Limba Engleza

Ultima actualizare:
16 august 2000

 

Teritoriul dintre fluviul Dunarea, raul Olt si Carpatii Meridionali, provincia istorica Oltenia (cu o serie de orase importante cum ar fi Craiova, Targu Jiu, Drobeta-Turnu Severin) este dispusa pe trei zone de relief care se succed de la nord spre sud: la nord versantul sudic al Muntilor Valcan si Parang si versantul sud-estic al Muntilor Godeanu si Mehedinti, in centru Subcarpatii Olteniei, Podisul Getic si depresiunea intracoliniara Targu Jiu, iar la sud Campia Olteniei.
Clima este temperat continentala. Zona subcarpatica a Olteniei dispune de obiective turistice cum ar fi: statiunile balneoclimaterice Olanesti, Caciulata, Calimanesti, Govora, Manastirea Horezu, pesterile Muierii si respectiv Polovragi si orasul Targu Jiu cu celebrele opere de notoritate internationala ale marelui sculptor roman Constantin Brancusi ("Masa tacerii", "Poarta sarutului" si "Coloana Infinitului").
Pe soseaua de la Targu Jiu spre Drobeta-Turnu Severin, merita a fi vizitate; frumoasa manastire Tismana, grupul de pesteri de la Closani, ruinele vestitului pod de peste Dunare, construit de Apolodor din Damasc in anii 103-105 d.Chr. din apropierea orasului Drobeta-Turnu Severin, castrul si termele romane din aceeasi zona de pe timpul domniei imparatului Hadrian si complexul hidroenergetic Portile de Fier I de la granita cu Serbia.