Turism


T
U
R
I
S
M

Pagina Nationala
Pagina
principală

Index Romania
Index
Romania

Index Turism
Index
Turism

Contact
Contact

Limba Engleza

Ultima actualizare:
28 ianuarie 2014

 

Varietatea şi bogaţia atracţiilor turistice, naturale dar şi culturale şi istorice aduce România pe unul din primele locuri în Europa. Localizarea României la întretăierea mai multor drumuri europene facilitează accesul aici pe toate căile - cu avionul, maşina, trenul sau vaporul.

După ce a petrecut o vacanţă în Romania unui turist îi trebuie doar o oră de zbor cu avionul pentru a ajunge în fostele capitale ale Imperiului Habsburgic (Praga, Viena, Budapesta), în metropolele bimilenare din Peninsula Balcanică (Atena, Istanbul) sau în capitalele lumii slave (Kiev, Cracovia, Zagreb). Ospitalitatea românilor şi sufletul lor deschis vor transforma o scurtă vacanţă într-o experienţă de neuitat despre căldura şi prietenia umană.
Vă oferim o scurtă paralelă turism şi istorie în România, o prezentare generală a zonelor geografice şi a principalelor zone turistice, harta turistica a României si un calculator de distante.

Principalele puncte turistice din România sunt: capitala ţarii (Bucureşti), Litoralul Mării Negre cu staţiunile sale (Mamaia, Eforie Nord, Neptun etc.), Delta Dunării, Munţii Carpaţi, în special Valea Prahovei şi Poiana Braşov (zonele montane cele mai frecventate), Bucovina (situată în nordul Moldovei) cu vestitele mănăstiri şi biserici, ale căror picturi exterioare (datând din sec.XVI) au fost declarate patrimoniu UNESCO, Maramureş, sudul Transilvaniei, incluzând şi ţinutul Haţeg şi zonele înconjurătoare (leagănul civilizaţiei dacice) şi Nordul Olteniei.

Pe lângă aceste zone turistice în România sunt multe alte centre turistice, orase şi staţiuni. Ele includ oraşele cu vestigii medievale: Iaşi (vechea capitală a Moldovei), Cluj-Napoca (cel mai important oraş al Transilvaniei medievale), Timişoara (oraş multietnic şi multicultural din Banat), Braşov, Târgovişte (capitala Munteniei, înainte de Bucureşti), Sibiu, Sighişoara etc.
Fluviul Dunărea la Porţile de fier, masivul Făgăraş (cu cel mai spectaculos relief alpin din România) sau Parcul Naţional Retezat din Carpaţii Meridionali încântă vizitatorul cu frumuseţea lor fără pereche.

Locurile istorice şi mediul lor natural sunt puncte de atracţie pentru turiştii străini, şi nu numai, datorită legendelor populare locale (de ex. legenda lui Dracula).

Reţeaua de cazare a turiştilor include în jur de 3000 de unităţi de cazare cu un total de 290000 de locuri de cazare. Dintre ele sunt cam 900 de hoteluri şi moteluri cu în jur de 170000 de locuri de cazare. Privatizarea serviciilor de turism este în plină desfăşurare; doar una din şase unităţi hoteliere este privată. Numărul de turişti care solicită cazare în fiecare an este în jur de 6,5 milioane, capacitatea de cazare fiind utilizată în proporţie de 40-45% în ultimii ani. În 1996 România a fost vizitată de 5,2 milioane de străini, 5,7 milioane de români călătorind în ţări străine, dar cei mai mulţi dintre ei in ţările vecine.

Vă rugăm să vizitaţi paginile noastre privind turul lumii într-un fotoliu rulant a lui Vasile Stoica

Rezervări la hoteluri, pensiuni, apartamente:

Vizită în Transilvania

Ghid on-line

Călătorie prin România

Călătorii prin România

Imagini din România

Panorame virtuale

Travel Notes România - Ghid turistic online, Impresii, Poze de vacanţă

România văzută din helicopter

Imagini din România

România în imagini

Descoperă România

Tururi virtuale

România Pitorească

Ocazii turistice

Turist în România

Castele şi Palate

Mănăstiri din România

Locuri de văzut în România

Patrimoniu românesc

Închirieri maşini:

Închirieri helicopter:

Închirieri motociclete:

Pagini de turism: